Стопкадър Twitter, Roland-GarrosНова исторически момент за най-успешния тенисист.Краля на клея господства

...
Стопкадър Twitter, Roland-GarrosНова исторически момент за най-успешния тенисист.Краля на клея господства
Коментари Харесай

Кралят на клея властва в Париж за 14-и рекорден път

Стопкадър Twitter, Roland-Garros

Нова исторически момент за най-успешния тенисист.

Краля на клея доминира в Париж за рекорден 14-и път! Рафаел Надал размаза дебютанта на най-голямата сцена Каспер Рууд с 6:3, 6:3, 6:0 за 2 часа и 18 минути игра, достигайки и до невиждана 22-ра купа от “Големия шлем ”.

Матадора надалеч не бе изправен пред най-сериозното си затруднение по пътя към завръщането си на трона в лицето на 23-годишния норвежец. Все отново, Рууд пренаписа историята на тениса за родината си, ставайки първия ѝ представител на последната фаза.

Самият популярен испанец пък имаше надалеч повече неприятности и компликации в предходните си дуели - петсетовия с Феликс Оже-Алиасим, дълго чакания четвъртфинал с Новак Джокович и над 3-часовия маратон против Александър Зверев, който се контузи злополучно още преди тайбрека на втория сет, написа Sportal.bg.

Надал, като се изключи че е рекордьор по трофеи в Париж и в “Големия шлем ”, става най-възрастният първенец във френската столица и все по този начин непобеден във финали там. Той към този момент има 30 “мейджър ” финала и е в поредност от четири извоювани, а единствено един път е губил от някого, който не се споделя Роджър Федерер или Новак Джокович - от Стан Вавринка в Австралия през 2014-а.

Всички първенци в историята на " Ролан Гарос "

За първи път в извънземната си кариера Рафа печели купите в Мелбърн и Париж в една календарна година, откакто през 2009-а, когато беше предходният му успех на зеления континент, той отпадна на осминафиналите на “Ролан Гарос ” от Робин Сьодерлинг.

Любопитното е, че през 2020-а и Джокович получи “геврек ” от Краля на клея на финала, а предходният подобен случай бе през 2009-а, когато Роджър Федерер бе победен с 6:1, 6:3, 6:0.

10-те хиляди почитатели на " Филип Шатрие " не спираха да поддържат Надал и още с излизането му за мача го наградиха със ставане на крайници и приветстване, само че може би най-шумният групов зов бе след изявлението му, че ще продължи да се бори с физическите си проблеми и няма да се отхвърля от тениса.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР